piektdiena, 2010. gada 3. septembris

1. diena

viss sākās šorīt ap 4. mazs nemiers, tik dažas gulētas stundas, lietains rīts un atvadas no manām dāmām lidostā. pirms došanās uz lidostu turp jau aizsūtījām 'bagāžas eņģeli', lai tas gādā, ka manas mantiņas sveikas un veselas nonāk galā un ka man no rokas bagāžas neko neliek vilkt ārā. ar to viss par laimi kārtībā. arī abi lidojumi veiksmīgi neskaitot bērnu raudas, kaķa ņaudēšanu un divus neaprakstāmi kaitinošus vāciešus  man blakus.
izkāpjot Lisabonā vispirms bija jāatbrīvojas no jakas, džempera un šalles, kur biju ietinusies kopš Latvijas. ja varētu turpat uz vietas vilktu nost džinsas, jo te mani sagaidīja + 31 grāds.. 
mani, kā sarunāts, sagaidīja draugs Andrē ar mammu, ar kuriem devāmies taisnā ceļā uz mums brīvprātīgajiem paredzētu dzīvokli.
pēc mentora teiktā, sapratu ka es ierodos pirmā, taču nē. Mani sagaidīja mentors Žosē, brīvprātīgā no Čehijas - Olga 18.g. kas knapi runā angliski kur nu vēl portugāliski, un Maksimiliāns no Austrijas,27. gadi, runā angliski, vāciski, jau ļoti labi portugāļu valodā un arī spāņu biki. Katrā ziņā likās jauki.
tagad biki pie negatīvā : dzīvoklītis atrodas pagrabstāvā. tam ir 3 guļamistabas un 1 viesistaba, 2 wc ar dušām - viena meitenēm un otra puisim. viss jau būtu labi ja dzīvoklī drausmīgi nesmirdētu pēc stipri sapuvuša siera, nebūtu to dažu tarakānu par kuriem Max stāstīja, un ja man un Serēnei, meitenei no Itālijas kas brauc tikai 1dien, nebūtu jādala viena istaba. nu pa lielam jau es pret istabas dalīšanu neiebilstu, ja vien meitene būs jauka..
Žosē gan sola ka mēs varēšot pārvākties uz citu dzīvokli - decembrī, janvārī, jeb februārī. Tas jau izklausās pēc NEKAD zinot portugāļus.. redzēsim kas ko kā, bet 1dien paredzēta lielā tīrīšana, kad atbrīvosimies no smakas etc. un tad jau būs cits skats uz dzīvokli. Labi, ka man ir Oliveiru ģimene, pie kā griezties jebkurā gadījumā un jautājumā un ka man būs atbalsts.
tā nu es nedaudz iekārtoju savu istabu, ieņēmu lielāko gultu, izkrāmēju savas mantas un devos pavadīt nedēļas nogali ar draugu un ģimeni.
gardas vakariņas un saldajā svaigas vīģes un persiki no pašu dārza..welcome to the paradise!
nu es dodos tikties ar drauga draugiem uz ierasto vakara kafijiņu..