trešdiena, 2010. gada 22. septembris

salta, salta!

es vairs nesolos te solīties! jo redz kā man nesanāk te ar regulāru ierakstu veikšanu. Vainu es tomēr noveļu nevis uz savu slinkumu, negribēšanu utml., bet gan uz ikdienas ritmu, kas ir vēl galīgi nestabils un visu laiku kas mainās mūsu paredzētajos plānos. bet tas nekas- tas visu EBD (Eiropas Brīvprātīgais Darbs)  padarīšanu padara interesantāku ka idiena nesākas jau pirmajās nedēļās.
līdz šim mēs ar dzīvokļa biedriem esam paspējuši pabūt pirmajās vakariņās ārpus mājas - bijām uz tuvējo picēriju un notiesājām 2 ģimenes picas. vakaru noslēdzām ar naksnīgu pastaigu pa Almadas (pilsētas kurā dzīvojam) vecpilsētu un koncertu tās galvenajā laukumā par godu Eiropas mobilitātes dienām. koncertā spēlēja portugāļu grupa Expensive soul un mums tīri labi patika. šeit ieskatam:  http://www.youtube.com/watch?v=P_HGSOR_xkI&feature=related

paspējām arī vienvakar aizdoties uz Fonte de telha pludmali, kur mums izvērtās ļoti filozofisks vakars, jo Maxam bija sakrājies un viņam likās ka esot "burnout"sind roms. bet nu dēļ šī vakara  mēs esam viens otram vairāk atvērušies un līdz ar to satuvinājušies. patīkama draudzīgi ģimeniska sajūta.tikai žēl ka Olga mums atsaka daudzreiz, kad piedāvājam doties ielās. īsto iemeslu vēl neesam atkoduši, taču saprotam to ka ja viņa turpinās vakarus pavadīt savā istabā aiz aivērtām durvīm, viņa daudz ko palaidīs garām. būs jāparunā. es kā nekā esmu dzīvokļa vecākā sieviete.

aa un jā - viendien aizdomājāmies ka dzīvoklī noteikti jārīko ballītes, jo vietas pietiek.  un pirmā foršā tēma būs " vintage" jo mums dzīvoklis ir pilnīgs portugāļu vintage. un vēl - mēs tiekam uz mājas jumta!! jau reizi uzlīdām ar vīna pudeli, pļāpājām un skatījāmies naksnīgo apkārtni. mmm

vienvakar bijām pludmales bārā skatīties Benficas un Sporting - Lisabonas divu svarīgāko futbola klubu - spēli. proti Bemfica vinnēja 2:0. es par Benficu he.

mums te dzīvoklī bija problēma ar interneta līguma noslēgšanu un tā pieslēgšanu. Nu tas ir izdarīts un mums ir internets, mums ir 70 tv kanāli, un starptautiskie zvani uz 30 valstītm no naktī 9 līdz rītā 9 par brīvu (diemžēl LV nav sarakstā... ) un to visu pieslēgt nāca 3 vīri, ar kuriem es runāju MišMašā - angļu, portugāļu un krievu valodas kopsajaukumā. arī ledusskapis mums tagad funkcionē un esam pateicīgi par tā klātesamību mūsu dzīvoklī. bet kā jau šajā dzīvoklī ierasts - allaž ir kāda problēma. tā mums piektdienas vakarā izbeidzās gāze un visu nedēļas nogali dzīvojām bez. nav jau pasaules gals, bet tomēr..

par 'darbu' runājot - nekas  prātīgs jau vēl nav sanācis dēļ visādu papīru un dzīvokļa lietu kārtošanas. bet kad vairāk iestrādāšos - tad ziņošu ko un kā daram. vakar mums brīvprātīgajiem bija foto sesija priekš organizācijas bukleta un prieks prezentācijas par EBD, kura mums būs jārāda vēlāk skolām, kad dosimies uz tām stāstīt ko mēs daram un ko mēs ziemā ēdam, lai veicinātu EBD kustības attīstību.

mums jau ir bijušas 2 portugāļu valodas mācībstundas. līdz šim gan esam tikuši galā tikai ar alfabētu un dažiem gramatikas likumiem šajā sakarā. bet ir jautri un  skolotāja ir jauka. šodien būs 3. stunda. un prieks par to, ka Andrē ģimene mani slavē ka es ātri mācos.  arī pati ar katru dienu   vairāk jūtos brīva izteikties un nebaidos tik traki no kļūdām.


 nevaru nepieminēt ka vasara ir zivju ēšanas sezona. zivis tā un zivis šitā, tur un tur. man nav nekas pret zivīm, bet drīz varētu būt.

tas tā īsumā šoreiz, tikai vēl pāris vārdos varu pateikt ka biju uz vienu dzimšanas dienas ballīti - jauki un garšīgi, bijām izbraucienā uz Cascais pilsētu - saulaina un raiba un naudīga vieta, biju uz 2 capoeiras nodarbībām, un biju ar Andrē 2x pa 4km skriet - iesākumam pietiek, jo karstums mani beidz nost.

njā. un rīt mēs dodamies uz on-arrival training līdz 28. datumam. nebrīnieties ka nerakstu. bet tas nenozīmē ka neilgojos.