otrdiena, 2010. gada 7. septembris

bāze ieņemta

tā nu sanāca ka nesanāca ierakstīties ne sestdien, ne svētdien, bet es esmu svēti apņēmusies nedēļā vismaz 2-3 ierakstus veikt, lai turētu visus informētus.
nedēļas nogali pavadīju ar Oliveiru ģimeni. no paša rīta devāmies uz čigānu tirgu. tas gan nenozīmē ka tikai čigāni tur tirgojas, bet pa lielam jā. pārdošanas stratēģija - kurš pārdevējs skalāk bļaus, no tā vairāk pirks. es gan teiktu otrādi.. bet lai vai kā- man tur patika, jo tur dažnedažādas lietas par dkti lētām naudiņām pārdodas. tā es, piemēram, nopirku 9 dažādu smuku zeķu pārus par 5 Eiro, 4 zobu bistes pa 1 Eiro, mega Byphase dušas želeju pa 1,75 Eiro etc. apģērba gabali, jostas, somas, kurpes pārsvarā 1-5 Eiro. Kvalitāte gan nav noteicošais faktors, taču EVS gadījumā perfekta vieta kur šo to dabūt pa lēto. Tikai žēl ka čeku nedod pretim.. tur nu es tiešām vēl atgriezīšos.
sestdiena vispār bija ciemiņu diena. visādi citādi super jauki, ja nebūtu tā drausmīgā izēšanās. portugāļi ir traki uz ēšanu un saldumu ēšanu un vispār viesmīlību attiecībā uz ēšanu. man jāizdomā sava ēšanas stratēģija lai es te neapveltos, jo manām mēles kārpiņām un acīm vēl vairāk viss šķiet gards. par saldumiem runājot - par kūkām un smalkmaizītēm viņi ir gatavi atstāt lielu naudu! tā piemēram tīri viegli redzēju Andrē mammu ciemiņu labad šķiroties no 40 Eiro.
vispār esmu priecīga, jo mani centieni pašmācības ceļā mācīties portugāļu valodu jau atmaksājas- lielu daļu es tiešām saprotu un atbildēt māku īsiem lauzītiem teikumiem. prieks dzirdēt uzslavas no visiem.
svētdien manam tētim palika '25' gadi un mēs ar Andrē portugāļu valodā nodziedājām ierakstījām un nosūtījām" happy birthday" dziesmu. viņš priecīgs un taujāja kad būs albums :)
bet vispār svētdien devāmies uz pludmali.         diezgan vējains, taču patīkams laiciņš. ielīdu arī okeānā un man likās tīri silts ūdens, ko protams portugāļi apstrīdēja. portugāļi pludmalē daudz nespēlē volejbolu - pārsvarā redz tikai futbolu un pludmales tenisu ( koka raketes un kaučuka bumbiņa laikam). todien man ar 2 stundām pludmalē manai aristokrātiskai ādai pilnībā pietika.



vakariņās šodien ēdām gliemežus 'ameijoas'. man drausmīgi garšoja. un ir tik superigi ka es esmu gandrīz visēdājs jo es te tādus labumus dabūju noprovēt. Man kā 'feinšmekeram' te ir maza paradīze.

interesanti, ka šeit ir pilnīgi normāli doties iepirkties vakarā pēc 10, pēc vakariņām. veikali lielajos iepirkšanās centros strādā līdz 1 naktī laikam.
vakar es vispār tiku pie dažām jaukām drēbītēm , pavisam jaunām, ko man tā vienkārši atdāvināja sieviete kura esot šopaholiķe un sapirktās drēbes nemaz nespējot nonēsāt. man jau tik prieks.
šodien Andrē māsa man sagādāja telefonu ar portugāļu numuru. to varēs no mans dabūt un uz to man jaukas sms rakstīt..
bet pats galvenais - šodien es smuki iekārtojos dzīvoklītī un ar Andrē un manu iniciatīvu smuki iztīrījām lielāko daļu dzīvokļa. un man īstenībā tiešām patīk arī biedri man patīk. nu es esmu arī tikusi pie istabas biedrenes Serēnes no Itālijas - šķiet jauka. angļu valoda gan nav tekoša, bet daudz labāk nekā Olgai. Ar Maxi vispār nav problēmu runāšanas ziņā, bet viņš tāds savdabīgākais kompānijā liekas.  bildes no dzīvokļa būs citu dienu. Tagad piedāvāju normāla piemājas dārzniņa skatus. šajā gadījumā no Oliveiru dārza.

8 komentāri:

  1. aaaaaa, kā es gribu to siltumu ko var redzēt bildēs. ļotiļotiļoti, jo šeit pelēks, vējains, lietains - nekāds laikapstāklis.
    un izklausās, ka tev arī ir kūlio. forši!

    AtbildētDzēst
  2. Čaviņā! Lielumlielais prieks par tevi! Turies tāpat tālāk un iepriecini mūs ar jaukiem aprakstiem! Bučas! :)

    AtbildētDzēst
  3. Oj.. es atceros Portugālē tos trakos tirgotājus! Man ar bija sajūta, ka tieši otrādi.. kurš gan grib kaut ko pirkt pie tiem ķērcējiem, bet vietējiem jau patika :D

    Ieviņ.... pasveicini okeānu no manis un nopeldies vismaz reizi arī par mani!!! ;)

    Un..un..un.. gliemeži vnk galvu rauj nost.. daudz foršāki par gaļu, tāpat "mazā" izmēra garneles un krabīši un vēl daudz kas cits no jūras veltēm! Saku kā ir - spied apelsīnu sulu! Tā man trūkst visvairāk.. jo tie apelsīni ir neaprakstāmi saldi un garšīgi (bet tā jau visi augļi ir saldāki) :)

    Bučaaaas un gaidu nākamās ziņas no Tevis!

    AtbildētDzēst
  4. Ehhh, atliek tik tevi apskaust (bet ne negatiivaa zinjaa) :). Tev buus paradiizes projekts, atshkjiriibaa no manis. Man shkjiet, ka man sporojekts man uzaudzees tik biezu aadu, ka es speeshu dziivot visur, dariit visu...savs pluss jau arii shaadaa rafaakaa projektaa ir, bet gribeetu labaak buut paradiizee un eest juuras veltes. :)

    AtbildētDzēst
  5. Minčukiņ, tas baaaalodītis ( oder dūja..es nez' ) ir fantastisks...Un tās strelīcijas sūti manai Inessai...viņa tās dievina! :)

    AtbildētDzēst
  6. Super Ievaaa man liels prieks lasīt Tavu ierakstu un foto vnk skaisti :) Runājot par Tavu čigānu tirgus apmeklējumu, tad tieši tā pat notiek arī te pie manis Spānijā, je, je bet ir riktīgi forši ;) Sveiciens :)

    AtbildētDzēst
  7. Tik interesanti lasīt.
    Lielum lielais prieks, ka tev tur tik labi.
    emmm, gaidu jaunumus.

    AtbildētDzēst