ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

we don't need kaboooom!

portugāļu valodas skolotāja Ana šodien jautāja vai mums jau iestājusies ikdiena. teicu viņai  ka vienīgā ikdienas pazīme ir gaidīt ledusskapi. un mēs to sagaidījām!!! speciāli tā atbraukšanai visu pēcpusdienu es ar Serenu pucēju māju un gatavojāmies ledusskapjballītei. taču, aizmirsām par faktu, ka pēc atvešanas ledusskapjiem parasti 'jānostāvas'.. tā nu jaunēklis kurš atveda ledusskapi mums dāmām teica, ka ja pēc kāda laika negribam 'kabooooom', tad ledusskapi drīkstam ieslēgt tikai rīt. nu labi, galvenais ka nu mums ir smuks, jauns, balts ledusskapis.

pirmā portugāļu valodas mācībstunda bija tīri feina. šodien mācījāmies alfabētu ar visādām par un ap lietām. nebija nemaz garlaicīgi, ņemot vērā to ka tīri labi pārzinu alfabētu un tā īpatnības šajā valodā. uzzināju daudz jaunu lietu par akcentiem, vietniekvārdiem un valodas lietojumu. tīri vai prieks. un tāpēc jau nevaru sagaidīt nākošās stundas nākošnedēļ.

šodien pusdienojām 'vecajā centrā' - uz šķīvja astoņkājis. nevarētu teikt ka tas man tīri labi 'rāpo' iekšā vēderā. es labāk pieturos pie gliemežiem. taču Maxam gan visai labi ierāpoja iekšā viss mums 4 ēdājiem paredzētais astoņkājis. ja kāds nezina kāds tas rāpulis izskatās cepts tad reku:


un un - šovakar bijām uz pirmo 'capoeiras' nodarbību ( skatīt youtube http://www.youtube.com/watch?v=-yaJa_3rlJ8 un  wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Capoeira etc.) atzīšos ka nosvīdām tā itkā būtu stundām lijuši lietū. bet prieks par apgūto un vēlme doties uz nākošām nodarbībām. piespiedos mest velnba ratu (un apņēmos to saviem bērniem jau no mazas kājas mācīt lai nav problēmu) un atkal bija jāstāv uz galvas gluži kā skolā. gan pateicoties Maxam un Serenai, gan arī darbībām kā tādam bija super jautri. un turklāt- ja regulāri iesim uz šīm nodarbībām, tad diēta nebūs nepieciešama... 

vakariņās pie mums ciemos ieradās Andrē ar vīnu, kūku un puķi man. ēdām, smējām, diskutējām, smējām, un  nogurām.  nu laiks iet gulēt. rīt jauna diena. 
p.s. vakariņās bija atkal veģetārs ēdiens, jo ledusskapis sāks darboties tikai rīt...                          

4 komentāri:

  1. Aaaaa PULPO- me gusta muuuucho el pulpo :D

    AtbildētDzēst
  2. Ieviņ, to astoņkāji ir tikai pareizi jāpagatavo, lai labi rāpotu vēderā! Vari pameklēt Galīsiešu gaumē!

    AtbildētDzēst
  3. Ohoho!! Un Tu šito akrobātisko gaisa deju mācies?! Atbrauksmi mājās un varēsi rādīt klasi ne pa jokam! ;)

    AtbildētDzēst
  4. Minčukiņ!! vislielākais man prieks, ka Tev portugāļu valodu sāk mācīt ar alfabētu, jo tad tā lieta ies!!!! (Ne tā kā man ar krievu valodu!)8) Kāpiš...

    AtbildētDzēst